Ga naar inhoud
ISKANDER_020523_1.1.14.jpg

Iskander

Regie: Donnya Zidan
Surrealistisch kort drama waarin een talentvolle sterrenkundige in het Amsterdam van de jaren ‘70 aan de vooravond staat van een wetenschappelijke doorbraak. Tot hij zijn grip op de realiteit verliest.
Amsterdam, 1976. De zesentwintigjarige Iskander is een veelbelovend sterrenkundig talent. Enige maanden geleden is hij van Alexandrië naar Amsterdam verhuisd om zich te voegen bij een team van vooraanstaande astronomen en hun onderzoek rondom het zwarte gat. Maar aan de vooravond van een langverwacht symposium verliest Iskander zijn grip op de realiteit, in dit surrealistische verhaal over trauma en verlies. Waar hij zijn angsten en psychoses doorgaans onder controle heeft, lijken bezetenheid met het onderzoek en de spanningen rond deze avond zijn genadeklap te worden.

Credits

Scenario
Production Design
Muziek
Productiebedrijf
Narang
Sound Design
Audentity
Geluidsnabewerking
Audentity
Visual Effects
The Compound
Titel: Iskander
Jaar: 2023
Duur : 14 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2023
NFF Debuutcompetitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.