Voormalig wereldkampioen schaken Garri Kasparov beëindigde zijn schaakcarrière om in de politiek te gaan. Met de democratische partij voert hij oppositie tegen het regime van Vladimir Poetin.
Voormalig wereldkampioen schaken Garri Kasparov beëindigde zijn schaakcarrière om in de politiek te gaan. Met zijn democratische partij zit hij in de oppositie tegen het regime van Vladimir Poetin. Kasparov verwijt Poetin autoritair optreden waardoor Rusland in een dictatuur veranderd is. Sinds de voormalige KGB-functionaris en hoofd van de Federale Veiligheidsdienst aan de macht kwam is de invloed van de FSB alleen maar toegenomen. Regisseuse Masja Novikova volgt Kasparov gedurende twee jaar en toont dat de oppositieleden het niet makkelijk hebben. Ze krijgen geen toegang tot de pers, ze worden in elkaar geslagen tijdens hun demonstraties, ze worden gevangen genomen, ze worden overal gevolgd door Poetins jeugdbeweging en van vaderlandsverraad beschuldigd, ze worden verraden door medestrijders of ze worden omgekocht door het Kremlin. Bovendien heeft het volk weinig vertrouwen in hen, omdat ze veel verbruid hebben in de periode na de perestrojka dat zij aan de macht waren.

Titel: In the Holy Fire of Revolution
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 53 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01