Ga naar inhoud
Still

Iles Flottantes

Regie: Nanouk Leopold
Tragikomisch speelfilmdebuut schetst een actueel tijdsbeeld van de generatie dertigers. Drie vriendinnen komen tot het inzicht dat ze maar wat aanrommelen in het leven.
Tragikomisch speelfilmdebuut schetst het actuele tijdsbeeld van de generatie dertigers die tot inzicht komt dat ze maar wat aanrommelt. Drie vriendinnen beseffen dat het tijd wordt om het leven serieus te nemen. De dag na haar dertigste verjaardag verruilt Kaat het gespreide bedje bij haar yuppen-vriend Max voor de armoedige bovenwoning van Sacha. Kaat is zwanger, maar weet niet van wie: Max of het vriendje van Isa. Haar vreemde gedrag wordt door Sacha en Isa wel opgemerkt, maar Kaat zwijgt en regelt een abortus. Als blijkt dat ze helemaal niet zwanger is, probeert Kaat met Isa tevergeefs in het reine te komen. Ook bij Max, met wie Kaat haar leven weer wil oppakken, blijft de deur gesloten. In de tussentijd wordt Sacha geconfronteerd met een gewelddadig vriendje en lijkt haar hetzelfde lot te treffen als haar moeder.
Titel: Iles Flottantes
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2009
Dutch Angle

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Filmprijs van de Stad Utrecht (2001)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still