Sfeervol beeld van de autodidactische kunstenaar Auke de Vries - schepper van grootse beelden - die zijn inspiratie vindt op het platteland van zijn jeugd.
Beeldende kunstenaar Auke de Vries, schepper van onder andere het tweehonderd meter lange kunstwerk bij de nieuwe Maasbrug in Rotterdam, groeide op het platteland op. De beelden die filmmakers Petra en Peter Lataster maken in die omgeving, lopen vloeiend over in de kunstwerken van De Vries. De autodidact vertelt in de film over zijn relatie met de natuur, ruimte en de kunst. Hij doet dat onder andere in zijn zolderatelier, waar de grote installaties en beelden die hij maakt in miniatuur worden geboren. De camera volgt De Vries ook bij zijn bezoeken aan Duitsland, waar hij een kunstwerk van zijn hand inspecteert en waar hij ronddwaalt in een bruinkoolmijngebied, waarvoor hij gevraagd is een ruimtelijk plan te ontwikkelen. De sfeer die de beelden van De Vries oproepen worden mooi ondersteund door kunstzinnig camerawerk en op de ritme van de muziek gemonteerde beelden.

Credits

Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Cobos Films BV
Omroep
AVRO TV

Titel: Ik wil alles aanraken - Auke de Vries, beeldend kunstenaar
Jaar: 2006
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01