Ga naar inhoud
20220922_Opening  Storyspace_©Anna Liashkova 052 uitsnede.png

Horizon Forbidden West

Regie: Mathijs de Jonge
Dit vervolg op de PlayStation-bestseller laat je bijna verdwalen in een adembenemende maar levensgevaarlijke sciencefictionwereld, waar heldin Aloy jager en prooi is van mechanische monsters.

De aarde is stervende en wordt geteisterd door helse stormen en een onstuitbare plaag, terwijl er angstaanjagende nieuwe machines de gebieden onveilig maken. Het is aan heldin Aloy om de gevaren te trotseren en de geheimen te ontrafelen om zo de wereld weer in balans terug te brengen. Dit vervolg van Horizon Zero Dawn (goed voor 20 miljoen verkochte exemplaren en een Gouden Kalf in 2017) van de Amsterdamse studio Guerrilla is in alle opzichten 'next gen' - hoewel je hem ook op de oude vertrouwde PlayStation 4 kunt draaien. Het eerste deel oogde al imposant, maar verbleekt bij de visuele krachtpatserij die Horizon Forbidden West presenteert. Heldin Aloy neemt het hier op tegen nog meer en nog grotere robotmonsters. Haar spelwereld is uitgestrekter én gedetailleerder dan ooit. Van de kleurrijke jungle, overwoekerde steden en ijzige bergtoppen tot eindeloze woestijnen en paradijselijke stranden: in een game als dit wil je niet alleen met wapens op pad, maar ook met een goede camera.

Horizon Forbidden West was onderdeel van Storyspace 2022, een expositie in Bibliotheek Neude.

Credits

Conceptontwikkeling
Producent
Coproducent
Technische realisatie
Conceptontwikkeling
Guerrilla
Productiebedrijf
Guerrilla
Distributie
Sony Interactive Entertainment
Technische realisatie
Guerrilla
Titel: Horizon Forbidden West
Jaar: 2022
Categorie: Digitale cultuurproject
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf nominaties

Beste Digitale Cultuurproductie (2022)
Mathijs de Jonge
Beste Digitale Cultuurproductie (2022)
Angie Smets

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Horizon Forbidden West.png