Ga naar inhoud
Na De Nieuwe Wildernis het tweede deel van een trilogie van Nederlandse natuurfilms. Met spectaculaire visuele technieken wordt ingezoomd op kleurrijk leven dat na jaren, soms eeuwen, is teruggekeerd in ons deltagebied.

Na het veelvuldig geprezen De Nieuwe Wildernis, de natuurfilm die aantoonde dat de Oostvaardersplassen barsten van schoonheid en spektakel, is dit het tweede deel van een trilogie van Nederlandse natuurfilms voor het hele gezin. Met behulp van indrukwekkende visuele technieken wordt ingezoomd op bijzonder en kleurrijk leven dat na jaren, soms zelfs na eeuwen, is teruggekeerd naar ons deltagebied. De zeearend, bever, haas, stekelbaars en het pimpernelblauwtje; tal van unieke diersoorten nemen hun plaats weer in. Een herontdekking van Nederland, in een tijd waarin de creatieve kracht van de natuur weer ten volste wordt benut.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking

Titel: Holland, natuur in de delta
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Panorama
Editie: NFF 2015

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still