Ga naar inhoud
Kleurrijke boekverfilming vol grafische vondsten neemt het op voor de dertienjarige Rosa, die worstelt met (puber)problemen als eenzaamheid, te dik zijn, een verliefde moeder, pestende klasgenoten en een hartsvriendin met ongevraagde adviezen.
Je bent dertien jaar, iedereen is dom en zelf ben je een dikke oliebol. Dan moet je ook nog met je moeder, stiefvader en babyhalfbroertje van Brabant naar Groningen verhuizen, waar je totaal geen aansluiting vindt bij je nieuwe klasgenoten. Hoe overleef je dat? Ook zitten je alter ego's je in de weg: het duiveltje in je spoort je aan je haar opzichtig rood te kleuren en 's nachts graffiti op de schoolramen te spuiten, het engeltje in je zeurt dat je niet zo fanatiek moet lijnen. Je hartsvriendin verschijnt soms als tv-host in musicalachtige visioenen om je ongevraagd advies te geven. Kortom, iedereen weet het beter, maar jij weet als puber één ding zeker: je bent helemaal alleen op de wereld en niemand geeft om jou. Dat ontroerende thema is speels, kleurrijk, met humor en vele visuele, grafische beeldgrapjes verwerkt tot een aansprekende puberfilm. Gebaseerd op de succesboeken van Francine Oomen.

Titel: Hoe overleef ik mezelf?
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma, Kids & Jongeren
Editie: NFF 2008

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2008)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still