Ga naar inhoud
Oorlogsfilm gebaseerd op historische feiten over de jonge rechtenstudente en verzetsstrijder Hanny Schaft die aanslagen pleegt op collaborateurs tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Speelfilmdebuut van Ben Verbong met Renée Soutendijk in haar eerste hoofdrol als de jonge rechtenstudente en verzetsstrijder Hanny Schaft. Samen met haar vriend pleegt ze aanslagen op collaborateurs tijdens de Tweede Wereldoorlog. Begin 1945 werd Schaft opgepakt en uiteindelijk gefusilleerd. De oorlogsfilm is gebaseerd op historische feiten. De muziek voor deze film werd gecomponeerd door Nicola Piovani. Bekroond met de Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek.

Titel: Het meisje met het rode haar
Jaar: 1981
Duur : 1 uur, 54 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Retrospectief
Editie: NFF 1986

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek (1981)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still