Ga naar inhoud
Stills

Het jaar van Fortuyn

Regie: Michiel van Jaarsveld
Dramaserie over de stormachtige opkomst van Pim Fortuyn tot aan diens dramatische einde. Een verhaal over nieuwe politiek, opkomend populisme, een democratie onder druk en het verlangen gehoord te worden.

Deze dramaserie toont hoe binnen één jaar het politieke landschap in Nederland voorgoed veranderde. PvdA-lijsttrekker Ad Melkert weet bijna zeker dat hij Wim Kok zal opvolgen als minister-president van Nederland, maar alles verandert als de flamboyante Pim Fortuyn de politieke arena betreedt. De nieuwkomer is provocerend, roept bewondering én felle weerstand op binnen het politieke establishment en de verkiezingsstrijd die volgt is stormachtig. De daaropvolgende gebeurtenissen laten diepe sporen na in de samenleving en het persoonlijke leven van alle hoofdrolspelers.

Titel: Het jaar van Fortuyn
Jaar: 2022
Duur : 50 minuten
Categorie: Dramaserie
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf winnaar

Beste Hoofdrol Dramaserie (2022)
Jeroen Spitzenberger

Gouden Kalf nominaties

Beste Bijrol Dramaserie (2022)
Jaap Spijkers
Beste Dramaserie (2022)
Michiel van Jaarsveld
Beste Dramaserie (2022)
Mark Furstner
Beste Dramaserie (2022)
Nathan Vecht
Beste Dramaserie (2022)
Pieter Bart Korthuis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
NPO Start Plus
Nu streamen

Bekijk deze serie op NPO Start Plus. Let op: om na aflevering 1 verder te kijken heb je een account nodig. De eerste maand is gratis.

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills