Ga naar inhoud
Stills

Het geheime dagboek van Hendrik Groen

Regie: Tim Oliehoek
Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Zijn openhartige dagboek laat zien hoe het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord eraan toegaat.
Technisch gesproken is Hendrik Groen bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken en chagrijnig achter de geraniums wachten op het einde? In twaalf afleveringen, aan de hand van ogenschijnlijk luchtige, openhartige dagboekscènes, laat Groen de kijker meeleven met de ups en downs van het leven in een verzorgingshuis. Hij en zijn vrienden proberen, tot ongenoegen van de leiding, het leven op te fleuren door gezamenlijke uitstapjes te maken met de 'oud-maar-niet-doodclub' en zo de dreiging van het onvermijdelijke einde te bezweren. Sterk acteerwerk, met een verrassend gecaste André van Duin in een serieuze rol. De bewerking van de gelijknamige bestseller leverde Martin van Waardenberg een Zilveren Krulstaart op voor beste scenario tv-serie.
Titel: Het geheime dagboek van Hendrik Groen
Jaar: 2017
Duur : 30 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2018
Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf winnaar

Beste Acteur Televisiedrama (2018)
Kees Hulst
Beste Televisiedrama (2018)
Tim Oliehoek

Gouden Kalf nominaties

Beste Actrice Televisiedrama (2018)
Olga Zuiderhoek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills