Ga naar inhoud
Gegoochel en gestuntel in deze betoverende familiefilm waarin de grote verdwijntruc catastrofaal uitpakt. Fijn acteerwerk van solide cast, maar Daan Schuurmans steelt als Hans Klok-kloon de show.

De achtjarige Ben Stikker is gefascineerd door de goochelarij in het algemeen en de grote verdwijntruc in het bijzonder. Zijn klunzige vader beweert het geheim van deze truc ontrafeld te hebben, en timmert eigenhandig een verdwijnkist in elkaar. De act van vader en zoon krijgt een dramatische wending als Bens vriendinnetje tijdens het optreden wel verdwijnt, maar vervolgens niet meer verschijnt. De media bestempelen de amateurgoochelaar als schuldige en de spoorloze verdwijning zet het gezinsleven onder grote druk. Het geheim is een fantasierijke familiefilm in de ware betekenis van het woord, duidelijk geworteld in de alledaagse realiteit maar met een lichte overdrijving. Solide acteerwerk met een fijne bijrol voor Daan Schuurmans als Hans Klok-kloon; de illusionist zelf was als adviseur achter de schermen actief en een zeer oplettende kijker spot hem ook in een ultrakorte cameo. De kleurrijke fotografie zorgt voor de magische touch. Joram Lürsen bewijst met Het geheim opnieuw dat hij een expert is in het vermaken én bespelen van een groot publiek.

Titel: Het geheim
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie, Kidsbios, Focus - Gast van het Jaar - Frans van Gestel
Editie: NFF 2011

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2010)
MovieSquad Junior Award (2011)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still