Ga naar inhoud
Still

Het Galgenven

Regie: Jan van den Berg
In een klein Nederlands dorp dreigt de unieke natuur te verdwijnen door noodzakelijke ingrepen voor natuurbeheer, watermanagement en de onstuimige opmars van de nieuwe tijd.
Fotografe Anna Smeets maakt reportages over de hele wereld. Als haar moeder onverwachts overlijdt komt ze voor de begrafenis terug naar haar geboortedorp in Limburg. Ze besluit in haar moeders atelier te gaan wonen, aan de rand van het Galgenven om daar in de geest van de schilderijen van haar moeder foto's te gaan maken van het dorp en zijn inwoners en de unieke natuur eromheen. Terwijl Anna op deze manier zichzelf terug probeert te vinden blijkt dat een deel van de natuur zal moeten wijken voor de plannen van projectontwikkelaars. Er ontstaat een hevige strijd tussen Anna en grootgrondbezitter Hyacint De Beaumont. Het dorp, waarin velen van hem afhankelijk zijn, raakt verdeeld. Anna komt helemaal alleen te staan maar krijgt ten slotte hulp uit onverwachte hoek. Die hulp heeft dramatische consequenties. De film bevat documentaire elementen en opnamen van boeren en natuurbeschermers die ook in werkelijkheid aan grote veranderingen het hoofd moeten bieden.
Titel: Het Galgenven
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 17 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2009
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer