Ga naar inhoud
Televisiefilm waarin de dertiger Marc met zijn vier jeugdvrienden terugkijkt op hun vriendschap. In de groep heeft ieder zo zijn eigen plaats.
Televisiefilm waarin de dertiger Marc met zijn vier jeugdvrienden terugkijkt op hun vriendschap. In de groep heeft ieder zo zijn eigen plaats. Frans, de geboren leider, is inmiddels een veelbelovend politicus geworden. Marc zelf blijkt een buitenstaander en maakte altijd video-opnames tijdens hun 'psychedelische experimenten', survivaltochten of andere bijeenkomsten. Maar de groep is niet meer compleet. Ooit was er ook nog Nola, die zelfmoord pleegde. Om Nola te eren oppert Marc het plan een film over de groep te maken. Een generatiefilm over de Dioscuren van het heden en verleden. De virtuoze video-editor blijkt echter uit wraakgevoelens te handelen. Hij vervalst hun geschiedenis door in de computer zijn oude videofilms te manipuleren. Dit doet hij zo geraffineerd dat de vrienden uiteindelijk gaan geloven in de gelogen waarheid.

Titel: Herschreven vriendschap
Jaar: 2001
Duur : 50 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.