Ga naar inhoud
De nog steeds door de oorlog en grote geheimen geplaagde joodse familie verzamelt zich in dit derde deel van de Leedvermaak-trilogie rond het sterfbed van de oude Simon.
Na Leedvermaak (1989) en Qui Vive (2001) is Happy End het laatste deel van de trilogie van Judith Herzberg en Frans Weisz, met dezelfde acteurs die ook in de voorgaande delen de hoofdrollen speelden. Het is 1995. Was destijds het motto 'Hoe te leven?', nu draait het in dit drama dat soms een tragikomedie dreigt te worden om de vraag 'Hoe te sterven?' De nog steeds door de oorlog geplaagde joodse familie verzamelt zich rond het ziekbed van de oude Simon. Zijn vijftien jaar geleden overleden echtgenote Ada kijkt toe en ziet hoe iedereen onmachtig is en zijn geheimen koestert. 'Niets gaat ooit voorbij', meent schoonzoon Nico, de dokter die niet tegen stervende mensen kan. Dochter Lea vreest dat na de dood van Simon de familie uit elkaar zal vallen, als kralen van een snoer. En Simon zelf? Die glimlacht als hij feestgedruis hoort binnenwaaien. Het buurmeisje viert ondanks alles gewoon haar verjaardag. Misschien moet je jong zijn zoals zijn kleinzoon Isaac, om zonder twijfel te weten wat juist en goed is en voorzichtig maar vastberaden de ban te kunnen verbreken.

Titel: Happy End
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2009

Gouden Kalf nominaties

Beste Muziek (2009)
Fons Merkies
Beste Vrouwelijke Bijrol (2009)
Catherine ten Bruggencate

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still