Portret van Hans van Mierlo en over zijn politieke loopbaan, die in 1966 begon toen hij met een aantal medestanders de politieke partij D66 oprichtte.
"Het was een soort vliegwiel dat je op gang hebt gebracht, ik kon helemaal niet meer terug", zegt Hans van Mierlo in de film Wat ik nog steeds te schrijven droom over zijn politieke loopbaan die in 1966 begon toen hij met een aantal medestanders de politieke partij D66 oprichtte. De zuilenmaatschappij, die Nederland zolang overeind had gehouden voldeed niet meer en er zou een veel directere democratie voor in de plaats moeten komen. "Ik was ervan overtuigd dat we een zo doorslaggevend goed verhaal hadden, ik dacht, dat doen we wel even en dan weer doen wat je leuk vindt: de journalistiek, en ja dat duurt nu al bijna meer dan veertig jaar". Wat ik nog steeds te schrijven droom is een film over een uitzonderlijke man in de Nederlandse politiek. Hij wilde acteur worden, verloor God op het internaat, zijn hart in Frankrijk en wellicht na veertig jaar de strijd om de politieke vernieuwing. De film is een liefdevol portret van Hans van Mierlo vol weemoed en poëzie en met een boodschap die na al die jaren kennelijk nog niet veel aan actualiteit heeft verloren.

Credits

Camera
Omroep
VPRO TV
Distributie
VPRO TV

Titel: Hans van Mierlo, wat ik nog steeds te schrijven droom
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 9 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.