Ga naar inhoud
STILL_Guerreras_6[1].jpg

Guerreras

Regie: Lotte van Raalte
Bijzonder portret van drie jonge Mexicaanse vrouwen die de kracht van de natuur omarmen en luisteren naar eerdere generaties, die in een wereld van voorouderlijk trauma en genderongelijkheid tot zwijgen werden gebracht.


Evelyn, Alicia & Frida zijn drie jonge Mexicaanse vrouwen. Ze omarmen de natuur als hun thuis en gebruiken hun lichaam als een spiegel van hun gevoel. Door naar hun onderbewuste te luisteren, horen ze generaties aan vrouwen die tot nu toe tot zwijgen zijn gebracht. Een hypnotiserende reis door lichaam en geest, mens en aarde, pijn en hoop, ego en nederigheid, disbalans en harmonie. Debuterend filmmaker Raalte vond haar eigen stem, waarmee ze opkomt voor degenen die het zwijgen zijn opgelegd.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
Lotte van Raalte
Postproductiebedrijf
De Grot
GUERRERAS_Poster.jpg
Titel: Guerreras
Jaar: 2023
Duur : 13 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie NFF Debuutcompetitie Premières NFFx030

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.