Ga naar inhoud
Stills

Great Escape

Regie: Daan Bol
In de kleine gemeenschap van Taos, New Mexico worstelen Coopers moeder en zijn twee beste vrienden in deze documentaire nog steeds met die grote, niet te beantwoorden vraag over zijn zelfdoding. Hoe kan iemand zomaar door je vingers glippen?

Op 29 april 2014 stapte de 24-jarige Cooper van de brug over een diepe vallei bij Taos, New Mexico. Bij diezelfde brug herinneren Coopers moeder en zijn kamergenoot Bowdy zich hoe het ze niet lukte om Cooper tegen te houden. Coopers vriend Robbie zag hem als iemand die sterker was. Bowdy kickte samen met Cooper af. "Hij was mijn beste therapie." In home-movies is Cooper zelf te zien als een vrolijke, uitdagende jongen. Veel jongeren in deze buurt hebben het gevoel vast te zitten en zoeken een uitvlucht. Maar waarom koos juist Cooper voor de grote ontsnapping? Tegen een achtergrond van landelijke beelden met skateboards, koeien en uitgaansplezier ontvouwt zich een intieme documentaire over verlies en het zoeken naar betekenis.


Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Vossenfilms
Distributie
Vossenfilms
Titel: Great Escape
Jaar: 2022
Duur : 44 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills