Ga naar inhoud
Still

Gedichten uit zee - Lentelied

Regie: Erik de Bruyn
Een oude man herinnert zich een zomer. Zijn moeder, hij als jongetje: herinneringen die versneld, schokkerig, verkleurd of zwart-wit zijn gefilmd. Naar het gedicht Frühlingslied van J.C. van Schagen.
Een oudere man herinnert zich, in voice-over, een zomer van lang geleden. Herinneringen die versneld, schokkerig, verkleurd of zwart-wit zijn gefilmd. Een meisje staat op het strand, wolken die voorbijvliegen. De oude man ziet, als jongetje, zijn moeder (Halina Reijn) in de tuin staan. 'Altijd nog speelt de toren het Frühlingslied, over moeder, in de tuin.' Naar het gedicht Frühlingslied van J.C. van Schagen.

Credits

Producent
Set geluid
Productiebedrijf
SNG Film
Titel: Gedichten uit zee - Lentelied
Jaar: 2005
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2009
30 jaar SNG Film

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.