Ga naar inhoud
Actiekomedie over twee Turkse rappers die een bloedhekel aan elkaar hebben. Door onachtzaamheid en stommiteiten raken de gangsterboys al kibbelend steeds dieper in de criminaliteit.
De gewelddadige actiefilm Gangsterboys is de eerste Nederlandse film met een overwegend Turkse cast. Regisseur Paul Ruven verfilmde het oorspronkelijke scenario van Orhan Sahin als een komedie, waarin hij speelt met stereotiepen en vooroordelen tussen verschillende bevolkingsgroepen. De twee schlemielige hoofdpersonen zijn beginnende rappers die tegen wil en dank samen de harde criminaliteit inrollen. Terwijl ze elkaar afbluffen met one-liners en de ene stommiteit op de andere stapelen, werken ze zichzelf volkomen in de nesten. De Turkse Mahmut en de half-Turkse Apo moeten een zaakje opknappen waarmee ze het inschrijfgeld voor een rap battle kunnen verdienen. Als ze betrapt worden krijgen ze de keuze te infiltreren in de Turkse maffia, of naar de gevangenis te gaan. Om lid te worden van de organisatie moeten ze vernederende klussen doen, zoals wc's schoonmaken, tot ze aan het grote werk beginnen, dat niet veel minder smerig is. Maar dan blijkt dat velen in dit criminele milieu een dubbele agenda hebben.

Titel: Gangsterboys
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie, Jongerenprogramma
Editie: NFF 2010

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2010)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still