Ga naar inhoud
Frits_Still03.jpg

Frits

Regie: Florentine Oranje

Observerende documentaire over het besef van vergankelijkheid en hoe we daarmee omgaan. Sinds Frits de ziekte van Parkinson heeft, gaat zijn lichamelijke achteruitgang hand in hand met het verval van zijn huis vol herinneringen.

Frits heeft de ziekte van Parkinson. Hij woont al veertig jaar in een monumentale villa in Scheveningen, die is volgestouwd met boeken en overladen met herinneringen. Met grote liefde heeft hij het al die jaren eigenhandig verbeterd en verbouwd. Het huis is onlosmakelijk met hem verbonden. Sinds zijn diagnose is hij steeds minder goed in staat om het te onderhouden. Zijn lichamelijke aftakeling gaat hand in hand met het verval van het huis. In deze documentaire verliest hij langzaam zijn zelfstandigheid, maar hij is nog niet klaar om los te laten.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Postproductiebedrijf
Captcha!
Titel: Frits
Jaar: 2023
Duur : 29 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023
NFF Studentencompetitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Frits_Still02.jpg
Frits_Still01.jpg