Verfilming van het tragikomische theater­stuk Fred van theater­groep Carver. Na het over­li­jden van haar man Fred blijft Mary samen met haar zus Paula alleen achter.
Verfilming van het tragikomische theater­stuk Fred van theater­groep Carver. Na het over­li­jden van haar man Fred blijft Mary samen met haar zus Paula alleen achter. Mary vindt het tijd om haar eigen weg te gaan, maar Paula, die aan straatvrees lijdt, heeft Mary nodig als schakel naar de buiten­wereld. Mary komt niet weg onder de kracht van de bedil­lerige en zuigende Paula. Daarom neemt ze op een dag Arthur mee, een zonder­linge man die ze vaag kent van haar werk. Arthur kan de kamer van Fred huren en hij zal wellicht in staat zijn om de benauwende situ­atie wat lucht te geven. Het laat zich raden dat er rondom Arthur een ware parings­dans ontstaat, die uitmondt in bizarre, maar ook pijn­lijke situ­aties. Het theater­stuk Fred ontving in 1997 de Albert van Dalsumprijs van de gemeente Amsterdam voor het beste Neder­landse theaterstuk.

Titel: Fred
Jaar: 2000
Duur : 59 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01