Ga naar inhoud
Forever is een film over de vitale kracht van kunst, over een plek waar schoonheid eeuwig voortleeft, waar liefde en dood samenleven: de Parijse begraafplaats Père-Lachaise.
Onder de grond van één van 's werelds mooiste begraafplaatsen - het beroemde Parijse Père-Lachaise - ligt een indrukwekkend gezelschap van kunstenaars uit diverse windstreken en tijdperken zij aan zij. Sommigen - zoals Proust, Piaf en Chopin - worden vele jaren na hun dood nog altijd aanbeden. Anderen lijken haast vergeten, of worden slechts bezocht door een enkele liefhebber. Vechtend tegen de vergetelheid en de grilligheid van de geschiedschrijving leven zij voort in de bewondering van de levenden. Forever laat de mysterieuze schoonheid, de kalmte en de troostende werking van deze bijzondere begraafplaats zien door de ogen van de bezoekers. Velen komen vooral voor hun 'eigen' doden: echtgenoot, ouder of kind. Andere bezoekers laten een briefje of een bloem achter voor hun geliefde kunstenaar, of kerven woorden in een grafsteen. En enkele bewonderaars vertellen over het belang van kunst en schoonheid in hun leven. Gaandeweg wordt voelbaar hoe de begraafplaats niet alleen een laatste rustplaats is voor de doden, maar vooral een vertrekpunt voor de levenden.

Credits

Producent
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Cobos Films BV
Omroep
NTR
Distributie
Cinema Delicatessen
Cobos Films BV

Titel: Forever
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2006

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Documentaire (2006)
Heddy Honigmann

Gouden Kalf nominaties

Beste Montage (2006)
Danniel Danniel

Andere prijzen

Kristallen Film (10.000 bezoekers documentaire) (2006)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still