Psychologisch drama over drie vrienden die in de bergen worden overvallen door een dichte mist. Als de mist 's nachts toeneemt, lopen de spanningen rond het geïsoleerde drietal op.
Engels gesproken psychologisch drama waarin heden en verleden door elkaar lopen. De grens tussen realiteit en fantasie is vaag, hetgeen soms surrealistische beelden oplevert. Het getrouwde stel Leo en Ann en hun goede vriend Bob rijden door de bergen en genieten van het prachtige uitzicht. Dan zijn ze plotseling gehuld in een dichte nevel en zien ze geen hand meer voor ogen. Doorrijden is te gevaarlijk en het drietal is gedwongen te stoppen tot het zicht weer vrij is. 's Nachts neemt de mist toe en lopen de spanningen rond het geïsoleerde drietal op. In hun gesprekken komen opgekropte verlangens, jaloezie, een traumatische ervaring en een dubieus vorig leven in de 18e eeuw naar boven. De vriendschap staat op wankelen en de volgende ochtend, als de mist is opgetrokken, is één van het drietal dood.

Credits

Production Design
Montage
Productiebedrijf
Mulholland Pictures
Omroep
NCRV TV
Distributie
RCV Entertainment

Titel: Fogbound
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 38 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.