Ga naar inhoud
Een asociale familie wordt in een villawijk geplaatst, begeleid door een maatschappelijk werker. De film trok 2,3 miljoen bezoekers met politiek incorrecte humor, bloot en autoachtervolgingen.
Na zijn debuut De lift (1983) richtte Maas met producent Geels First Floor Features op, met als eerste producties Alex van Warmerdams Abel en Maas' eigen Flodder, die werd gepromoot met een ongekend omvangrijke reclamecampagne. In de komische film staat een asociale familie centraal, die onder begeleiding van een maatschappelijk werker huisvesting in een villawijk krijgt. Tot grote schrik van de buurtbewoners in Zonnedael houden de zonen er criminele praktijken op na, stookt ma Flodder illegaal jenever en neemt de dochter des huizes het niet zo nauw met de zeden. Flodder trok 2,3 miljoen bezoekers met politiek incorrecte humor, bloot en autoachtervolgingen. 'Familie Flodder' was een vaste uitdrukking voor asociale families. De film werd in 2007 opgenomen in de Canon van de Nederlandse Film.

Titel: Flodder
Jaar: 1986
Duur : 1 uur, 47 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf winnaar

Beste Regie (1987)
Dick Maas

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still