Ga naar inhoud
Still

Flirt

Regie: Jaap van Eyck
Speelfilmdebuut is een romantische komedie over vreemdgaan waarin de niet-monogame jonge acteur Lex slachtoffer wordt van een gefrustreerde filmmaakster met liefdesverdriet.
Speelfilmdebuut van regisseur Van Eyck is een romantische komedie over vreemd gaan, ofwel een pleidooi voor individuele vrijheid binnen relaties. Het verhaal, waaraan Eddy Terstall meewerkte als co-scenarist, speelt zich af in een Terstall-achtig decor van een groep vrienden in een zonovergoten Amsterdam. De film volgt twee verhaallijnen. Enerzijds is er Lex (Egbert Jan Weeber), een jonge acteur die smoorverliefd is op zijn nieuwe vriendinnetje Ankie. Maar Lex houdt er ook minaressen op na. Platonische relaties zijn dat, met hoogstens af en toe 'wat geklooi boven de gordel'. Niets om over te liegen, aldus Lex. Zijn vrienden en familie denken daar heel anders over. Vooral de gefrustreerde filmmaakster Kim (Rifka Lodeizen), die na een mislukte documentaire ook nog door haar vriend bedrogen is. Uit wraak besluit ze een film te maken over vreemdgaan, met Lex als ideale hoofdrolspeler én slachtoffer om haar frustraties op te projecteren. De moraal van het verhaal: veel mensen die zich voordoen als monogaam, hebben boter op het hoofd.
Titel: Flirt
Jaar: 2005
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2005
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma

Gouden Kalf nominaties

Beste Vrouwelijke Bijrol (2005)
Lidewij Mahler

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still