Een film over leven en dood. De regisseur brengt zijn opgroeiende zoontje Salvador in beeld en onderzoekt tegelijk hoe de dood een rol speelt in zowel zijn leven als films.
Toen Ramón Gielings zoon Salvador geboren werd, was de regisseur bezig met een film over hoe Mexicanen omgaan met de dood. In deze Film voor Salvador (Salvadòr, niet Sàlvador, zoals de jongen zelf benadrukt) komen nieuw leven en de dood elkaar tegen, begeleid door een voice-over van Gieling en van zijn zoontje. De dood speelt een belangrijke rol in het oeuvre van Gieling, zoals duidelijk wordt door fragmenten uit films als Heimwee naar de dood. Salvador is zich schijnbaar nog van geen dood bewust; hij kijkt naar het stierenvechten en begrijpt niet wat mensen daar zo erg aan vinden. Gieling toont opnamen van Salvador met mensen die inmiddels overleden zijn, zoals wanneer Salvador op schoot zit bij zijn oma. En hij houdt een afscheidsinterview met zijn vriend de filmmaker Johan van der Keuken, anderhalve week voor diens dood.

Credits

Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Distributie
Public Film

Titel: Film voor Salvador
Jaar: 2002
Duur : 56 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still