De relatie van filmmaakster Nadine Kuipers en haar moeder is gecompliceerd. De drugsverslaving van de moeder maakte een ouder-kindrelatie onmogelijk. En eigenlijk nog steeds, zo ontdekt Kuipers.
De relatie tussen filmmaakster Nadine Kuipers en haar moeder Wilma is gecompliceerd. Vanwege Wilma's drugsverslaving hebben ze elkaar jaren niet gezien. Toch speelt Wilma inmiddels een grote rol in het leven van de documentairemaakster: altijd staat de dochter voor Wilma klaar. En dat, zo ontdekt Kuipers, begint haar op te breken. Moet ze haar afhankelijke moeder bij blijven staan, terwijl die er nooit voor haar dochter heeft kunnen zijn? En waar is haar eigen leven eigenlijk? In deze zeer persoonlijke documentaire filmt Kuipers een recente periode uit het leven met haar moeder en zet ze haar camera tevens in als dagboek om haar gedachten op een rijtje te zetten. Ze filmt zichzelf tijdens talloze telefoongesprekken die ze voert voor haar moeder en ze laat zien hoe ze haar moeder - vaak tevergeefs - streng toespreekt. Er moet iets veranderen, zo beseft de toegewijde dochter. Maar wat? En wat is haar rol daarin? Ex-moeder gaat verder waar Kuipers' eindexamenfilm Moeders Mooiste (2004) eindigde.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Submarine Film
Omroep
Human TV
Distributie
Submarine Film

Titel: Ex-moeder
Jaar: 2010
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01