Kinderfilm waarin het duo Ernst en Bobbie een popconcert organiseert om het prachtige bos te redden van de bouw van de asfaltfabriek van Wolter Onix. Onix maakt het de jongens echter zeer moeilijk.
Ernst en Bobbie en de geslepen Onix is de eerste bioscoopfilm van Ernst Bobbie en de Rest, de bekende kinderserie met liedjes die vanaf 1998 respectievelijk op Kindernet, Fox Kids en later Jetix werd uitgezonden. Ernst is de verstandige van het stel met zijn serieuze bril en nette blauwe colbertje. Zijn baldadige vriend Bobbie is steevast gekleed in een gele jas, met een gek petje op. De vrienden stuiten in deze familiefilm op een probleem: de slechte zakenman Wolter Onix wil een asfaltfabriek bouwen op de plek waar nu nog een prachtig bos staat. De heren besluiten een concert te organiseren om het bos te redden. Ieder kind in Nederland hoopt dat het ze lukt, maar Onix, geslepen als hij is, steekt daar een stokje voor. Hij spreekt af dat hij de fabriek niet zal bouwen als hun concert voldoet aan drie strenge eisen. Die zijn echter zó streng dat Ernst en Bobbie vrezen dat hun plan niet zal slagen. Gelukkig krijgen Ernst en Bobbie hulp van de slimme journaliste Suzy, op wie Ernst stiekem een beetje verliefd is.

Titel: Ernst, Bobbie en de geslepen Onix
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 6 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2007

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2007)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still