Ga naar inhoud
Still

Een winter in Zuiderwoude

Regie: Annette Apon
Korte zwart-wit documentaire, zonder commentaar of dialoog, geeft een impressie van een Hollands polderlandschap gedurende een aantal strenge wintermaanden.
Korte zwart-wit documentaire waarin, zonder interviews, begeleidend commentaar of dialoog, een impressie wordt gegeven van een Hollands polderlandschap gedurende een aantal strenge wintermaanden. Terwijl buiten sneeuw en vrieskou het schrale, vanuit een statisch perspectief gefilmde, weidelandschap een telkens veranderend aanzicht geven, wachten de koeien in de behaaglijke warmte van de stal, ongeduldig de komst van de lente af. Een film over de Hollandse winter in variaties in wit, zwart en grijs.

Credits

Scenario
Set geluid
Productiebedrijf
Ariel Film Produkties
Distributie
Lava Filmproducties en distributie
Titel: Een winter in Zuiderwoude
Jaar: 1994
Duur : 8 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2000
Plattelandsprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.