Ga naar inhoud
Na de dood van haar man reist de Hollandse Emilie naar een Italiaanse badplaats. De verliefde assistent van haar overleden echtgenoot verwelkomt haar. Er is echter nog een kaper op de kust. Die lijkt succesvol.
Het is 1889. Na de dood van haar oudere echtgenoot, een professor in archeologie, reist de jonge Hollandse weduwe Emilie naar een Italiaanse badplaats, waar ze tot rust wil komen. Hugo, de assistent van haar overleden echtgenoot, verwelkomt haar. Hij is al een tijd verliefd op Emilie maar wacht tot de rouwtijd is verstreken en hij haar officieel ten huwelijk mag vragen. In hetzelfde hotel logeert echter ook de jonge Italiaanse officier, Aldo. Aldo is gefascineerd door Emilie's schoonheid en probeert haar timide terughoudendheid open te breken. Hij verleidt 'de jonge weduwe uit het noorden' en probeert haar gebrek aan levensvreugde te genezen. Emilie valt voor Aldo's avances. Maar dan leert ze hem beter kennen.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Productiebedrijf
Hungry Eye Lowland Television BV
Alia Film
Omroep
NTR
Distributie
Indies Entertainment Group

Titel: Een vrouw van het noorden
Jaar: 1999
Duur : 1 uur, 27 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gast vh Jaar: Johanna ter Steege
Editie: NFF 2006

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Speelfilm (1999)
Enzo Porcelli
Beste Lange Speelfilm (1999)
René Seegers

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still