Ga naar inhoud
Still

Een echte Vermeer

Regie: Rudolf van den Berg
Liefde en wraak liggen ten grondslag aan een van de grootste kunstschandalen van de vorige eeuw. Han van Meegeren weet de kunstwereld met zijn perfecte vervalsingen een rad voor de ogen te draaien.
Wanneer de getalenteerde schilder Han van Meegeren in de jaren twintig verliefd wordt op de echtgenote van de belangrijkste kunstcriticus van die tijd, levert hem dat een vijand op die zijn carrière ruïneert. Ten einde raad besluit Van Meegeren zich te wreken. Hij zal een perfecte Vermeer-vervalsing creëren die door de kunstwereld als echt wordt bestempeld. Maar als Nazi-kopstuk Hermann Göring op zoek is naar een Vermeer voor zijn privé-collectie, sluit het web van verraad en bedrog zich steeds strakker om Van Meegeren. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.
Titel: Een echte Vermeer
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 54 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2016
Inschrijving Geen Sectie GeschiedenisDramaKunst & CultuurRomantiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.