Ga naar inhoud
Still

Duska

Regie: Jos Stelling
Originele tragikomedie over een uitgebluste filmjournalist, de jonge, onbereikbare caissière van de bioscoop aan de overkant en een allervriendelijkste en raadselachtige nietsnut uit Rusland.
Duska is het fantasierijke verhaal van Bob (Gene Bervoets), die het mooiste deel van zijn leven achter de rug heeft. Hij is verslaafd aan film, bezocht als criticus diverse festivals en werkt nu aan een eigen scenario. Zijn grote muze en inspiratie is de mooie, jonge, onbereikbare caissière (Sylvia Hoeks) van de bioscoop aan de overkant. Wanneer het verlangen naar het meisje Bobs verbeelding overstijgt en zij daadwerkelijk in zijn huis belandt, staat plotseling ene Duska (Sergei Makovetskij) voor de deur. De timing kon niet beroerder zijn. Deze allervriendelijkste nietsnut heeft Bob ooit eens ontmoet op een Russisch filmfestival. In een overmoedige bui gaf hij hem zijn visitekaartje en nodigde hem uit langs te komen als hij ooit in de buurt zou zijn. En dat had Bob beter niet kunnen doen. De raadselachtig Duska is niet van plan Bob te verlaten. Dan ontwikkelt zich een originele tragikomedie met de meest onwaarschijnlijke wendingen. Sylvia Hoeks kreeg een Gouden Kalf voor Beste Vrouwelijke Bijrol 2007.
Titel: Duska
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 57 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2007
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma

Gouden Kalf winnaar

Beste Vrouwelijke Bijrol (2007)
Sylvia Hoeks

Gouden Kalf nominaties

Beste Muziek (2007)
Bart van de Lisdonk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still