In het filmvervolg op de succesvolle televisieserie trekken hartsvriendinnen Dunya en Desie door Marokko, op zoek naar Desies vader en antwoorden op grote levensvragen.
In het filmvervolg op de succesvolle televisieserie staan hartsvriendinnen Dunya en Desie op een keerpunt in hun leven. Het vrolijke ontwerp van de titelrol laat nog een onbekommerde leefwereld zien van de jonge meiden. Maar de middelbare school is afgerond en ze moeten bedenken hoe hun leven verder in te richten. De vriendschap staat onder vuur vanwege de bezwaren die Dunya's Marokkaanse ouders hebben tegen de vrijgevochten Desie, maar ook vanwege grote dilemma's: Dunya krijgt te horen dat in Marokko een ontmoeting is gearrangeerd met een toekomstige echtgenoot en Desie blijkt zwanger - de meest voor de hand liggende actie is een abortus. De twee vriendinnen vinden elkaar weer in Marokko en hun gezamenlijke reis daar leert hen over de waarde van vriendschap en familie en respect voor het levensdoel dat de meiden voor zichzelf kiezen. De rollen in de komische en ontroerende roadmovie worden vervuld door dezelfde acteurs als in de serie, Maryam Hassouni en Eva van de Wijdeven.

Titel: Dunya & Desie
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Kidsbios, Jongerenprogramma, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2008

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Speelfilm (2008)
Leontine Petit
Beste Actrice (2008)
Eva van de Wijdeven
Beste Sound Design (2008)
Gert Janssen
Beste Lange Speelfilm (2008)
Joost de Vries

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2008)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still