Speelfilm waarin de documentairemaker Vuist tijdens het maken van een film over de crisis in de moderne welvaartsstaat op een dood spoor belandt en bovendien door zijn vrouw wordt verlaten.
Speelfilm waarin de documentairemaker Vuist tijdens het maken van een film over de crisis in de moderne welvaartsstaat op dood spoor belandt en bovendien door zijn vrouw wordt verlaten. Om de impasse te doorbreken wil hij zijn ziel aan de duivel verkopen. De speelfilm is gelardeerd met 'echte' interviews uit Vuists documentaire waarin onder andere een psycholoog zich uitlaat over de welvaartsstaat.

Titel: Dr. Faustus
Jaar: 1982
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1983

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.