Ga naar inhoud
Still

DoodEind

Regie: Erwin van den Eshof
In de Schotse hooglanden raakt een groep vrienden verstrengeld in de eeuwenoude vloek van een vervallen landhuis vol dodelijke vuurtongen.
Volgens de goede horrortraditie begint de film met opgewekte scènes. Zeven vrienden nemen om beurten innig afscheid van het liefhebbende thuisfront. Vanaf dat moment is duidelijk dat het vakantiereisje naar de Schotse bossen weinig goeds zal bieden. Bij het eerste kampvuur is het dan ook al raak: de groep wordt aangevallen door bloeddorstige honden waar ze ternauwernood aan ontsnappen. Ze vinden een toevlucht in een vervallen landhuis, maar de honden blijken slechts een voorbode te zijn voor een gruwelijke nacht vol horror. De - jonge - acteurs laten alle kanten van hun angsten zien tijdens de ongrijpbare gebeurtenissen in het vervloekte huis, waar de geest van een jonge vrouw uit 1782 nog steeds geen rust kan vinden. Lekkende vuurtongen, visioenen en klapperende deuren maken het de vrienden met hun zaklampen onmogelijk een veilig heenkomen te vinden.
Titel: DoodEind
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 34 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2006
Nederhorror Hoofdprogramma NFF Debuutcompetitie

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Filmprijs van de Stad Utrecht (2006)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still