Ga naar inhoud
De dertienjarige Donna probeert zich staande te houden binnen haar thuissituatie, haar vriendengroep en een conventionele schoolomgeving.
Identiteit ontwikkelt zich in relatie tot iemands omgeving, maar wat gebeurt er als de verschillende omgevingen waartoe je je verhoudt steeds minder houvast en overkoepelende normen en waarden delen? De dertienjarige Donna draagt een masker waarachter zij zich verschuilt. Zo hoeft ze niet toe te geven aan de onmacht die zij in relatie tot anderen ervaart. Terwijl op straat samenhorigheid en erkenning lonken, staat haar identiteit op losse schroeven.

Titel: Donna
Jaar: 2021
Duur : 16 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills