Ga naar inhoud
Still

Dinner with Murakami

Regie: Yan Ting Yuen
Een poëtisch portret van de ongrijpbare Japanse auteur Haruki Murakami. Filmmaker Yan Ting Yuen probeert zijn surrealistische wereld vast te leggen. Zou Murakami op haar uitnodiging voor een diner ingaan?
Een poëtisch portret van de ongrijpbare Japanse auteur Haruki Murakami. Hij werd geboren in 1949 als zoon van een Boeddhistische monnik en een koopmansdochter, volgde een toneelopleiding, en woont inmiddels in Amerika met een indrukwekkende lijst bestsellers op zijn naam. Waarom zijn zijn boeken zo populair in geheel verschillende culturen en landen over de hele wereld. En waarom houdt hij niet van Chinees eten? Filmmaker Yan Ting Yuen probeert in Japan zijn surrealistische wereld vast te leggen. Ze nodigt hem uit voor een diner en vraagt verschillende Japanse experts en liefhebbers naar de invloed van Murakami's boeken op de Japanse samenleving. Ze gaat in op zijn roots en schetst en passant een beeld van het moderne Japan, zonder de gemeenplaatsen die meestal in het Westen aan bod komen. Zou Murakami op haar uitnodiging voor het diner ingaan?

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
seriousFilm
Omroep
VPRO TV
Titel: Dinner with Murakami
Jaar: 2007
Duur : 53 minuten
Soort: Korte Documentaire
Editie: NFF 2007
Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still