Ga naar inhoud
Welkom in de wondere wereld van de Eindhovense kunstenaar en muzikant Dick Verdult, ook wel bekend als Dick El Demasiado. Een blik op de multidisciplinaire kunstpraktijk van de ‘laatste dadaïst’.
De Eindhovense kunstenaar en muzikant Dick Verdult is al decennialang actief. Hij wordt gezien als outsider en als ‘laatste dadaïst’, maar de waanzin in zijn werk blijkt zeer gecontroleerd en allereerst ingegeven door persoonlijke ervaringen in zijn jeugd als Philipskind in Latijns-Amerika. Op zijn zestigste is Verdult een cultmuzikant in Zuid-Amerika, Rusland en Japan en krijgt hij internationaal steeds meer aandacht als beeldend kunstenaar. De documentaire onderzoekt zijn multidisciplinaire, internationale kunstpraktijk.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Scenario
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Visual Effects

Titel: Dick Verdult Het is waar maar niet hier
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: L'OR Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2017

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still