De zon en maan bepaalden tot nu toe het ritme van de Samburu, herders in Noord-Kenia. Nu worden ze aangesloten op het elektriciteitsnet. Een poëtische impressie van leven op een punt van grote verandering.

Jarenlang leefden de Samburu, nomadische herders in Noord-Kenia, onder hoogspanningsmasten die steden van elektriciteit voorzien. Een bestaan in het teken van zon en maan. Nu worden ook zij meegenomen in de grote, wereldwijde veranderingen. Vuurtjes in de nacht maken plaats voor een aansluiting op het stroomnet. Elektrisch licht kan 's nachts roofdieren op afstand houden, en dat is nog maar het begin. Beelden van een levenswijze op een keerpunt, die de Samburu zowel confronteren met gevoelens van verlies en melancholie als vol verwachting uitkijken naar de toekomst. Kwam mede tot stand dankzij de Filmfonds Wildcard voor Schrofers afstudeerfilm Tarikat.

Credits

Sound Design
Set geluid
Visual Effects
Postproductiebedrijf
Productiebedrijf
seriousFilm
Postproductiebedrijf
De Lodge

Titel: Death of Darkness
Jaar: 2021
Duur : 26 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills