Ga naar inhoud
Still

De zone

Regie: Ben van Lieshout
Beklemmende en onthutsende documentaire over een typisch Nederlands fenomeen: de afwerkplek. Veelal vanuit een rijdende auto gefilmd, toont de film het perspectief van de naar goedkoop vertier zoekende mannen.
Korte film geeft een beklemmende en onthutsende kijk op een typisch Nederlands fenomeen: de afwerkplek. De camera kijkt veelal door de vooruit van een rijdende auto en toont de locaties vanuit het perspectief van een man. Op de geluidsband zijn uit interviews geselecteerde uitspraken hoorbaar die een ontluisterend verslag geven van de belevingswereld van de prostituées.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Van Lieshout Filmproducties
Distributie
Filmmuseum Distributie
Titel: De zone
Jaar: 1999
Duur : 18 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 1999
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.