Ga naar inhoud
Politiek en #MeToo spannen samen in dit rechtbankdrama. Een bekende thrillerboekenschrijver beweert dat de gedoodverfde premierskandidaat haar ooit op een studentenfeestje seksueel heeft misbruikt. Allerlei vragen buitelen over elkaar heen.
Vlak voor de verkiezingen wordt de charismatische politicus en gedoodverfde premierskandidaat Fabian Ploch (Jacob Derwig) beschuldigd van seksueel misbruik. De bekende thrillerschrijver Amanda Richter (Kim van Kooten) beweert dat Ploch haar vijfentwintig jaar geleden seksueel misbruikt heeft tijdens een studentenfeestje. De zitting toont de rechtszaak die hierop volgt. Wat is er gebeurd, wie spreekt de waarheid en waarom komt dit verhaal nu pas naar buiten?

Credits

Producent
Coproducent
Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Sound Design
Set geluid

Titel: De zitting
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Dramaserie/singleplay
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2021

Gouden Kalf nominaties

Beste Singleplay (2021)
Saskia Diesing

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still 1
Still 5