Ga naar inhoud
Still

De wolkenmelkers

Regie: Joost de Haas
Programma over een drinkwaterproject in Peru waar netten genoeg mistwater invangen om iedere bewoner van een vissersdorp van voldoende drinkwater te voorzien.
De Atacama-woestijn langs de Chileense en Peruaanse kust is de droogste plek op aarde. Overleven is moeilijk in dit gebied, ook in het vissersdorp Chungungo. Chileense geografen startten een onderzoek naar de mogelijkheden het waterprobleem op te lossen met mistwater. Inmiddels is een experiment vervangen door een concreet drinkwaterproject waarin 72 netten genoeg mistwater invangen om ieder van de 450 inwoners van het dorp dertig liter drinkbaar water per dag te kunnen garanderen.

Credits

Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
VPRO TV
Titel: De wolkenmelkers
Jaar: 1999
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2000
Wetenschapsfilm

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.