Ga naar inhoud
Still

De wisselwachter

Regie: Jos Stelling
Speelfilm over een wisselwachter wiens eenzame en geregelde bestaan in zijn post aan een verloren spoorlijn voorgoed wordt verstoord wanneer een vrouw per vergissing uitstapt.
Een wisselwachter, gespeeld door Jim van der Woude, leidt een eenzaam en geregeld bestaan in zijn post aan een verloren spoorlijn die de stad met 'het zuiden' verbindt. Rust en harmonie worden echter voorgoed verstoord wanneer een vrouw uit de stad per vergissing uitstapt bij de wisselwachterspost. De wisselwachter raakt geobsedeerd door de vrouw, maar de postbode is ook gecharmeerd van de mooie dame. De in Schotland opgenomen speelfilm is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jean-Paul Franssens uit 1982.
Titel: De wisselwachter
Jaar: 1986
Duur : 1 uur, 35 minuten
Soort: Speelfilm
Editie: NFF 1986
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf winnaar

Beste Acteur (1986)
John Kraaijkamp sr.
Speciale Juryprijs (1986)
Jos Stelling

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still