Ga naar inhoud
Driedelige autobiografische televisieserie over een dromerige jongen die in de jaren vijftig opgroeit in een klein Fries dorpje aan het IJsselmeer.
Driedelige televisieserie over een dromerige jongen die opgroeit in een klein dorpje aan het IJsselmeer. De geheel Friestalige serie is gesitueerd rond 1950. Aanvankelijk reikt het wereldje van het vijftienjarige hoofdpersonage niet verder dan de dorpsgrens. Als de jongen voor het eerst in aanraking komt met seksualiteit, verliefdheid en de dood gaat hij zijn vertrouwde maar ook benauwende leefomgeving met andere ogen bekijken. De vuurtoren op de dijk is symbool van zijn verlangen te ontkomen aan de bekrompenheid van zijn milieu. Hier komt hij om over de zee, zinnebeeld van te overbruggen obstakels, uit te kijken. De vuurtoren van filmmaker Pieter Verhoeff is een jeugdschets met een sterk autobiografisch kakarakter.

Credits

Production Design
Productiebedrijf
Bergen Film & TV
Omroep
VPRO TV

Titel: De vuurtoren
Jaar: 1994
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 1994

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still