Ga naar inhoud
Speelfilm over de vrolijke Pieter en de gereserveerde Gijs die veertig jaar geleden boezemvrienden waren. Als de vrienden elkaar na veertig jaar weer ontmoeten verloopt de hernieuwde kennismaking niet zonder slag of stoot.
De vrolijke Pieter en de gereserveerde Gijs waren veertig jaar geleden boezemvrienden. Ze zwoeren dat ze altijd vrienden zouden blijven en fantaseerden hoe ze later rijk en beroemd zouden worden. Wat Gijs betreft is dat aardig uitgekomen. Hij is destijds met de noorderzon naar Canada vertrokken waar hij een bloeiend bedrijf heeft opgezet. Het ontbreekt hem echter aan nazaten. De verkwistende Pieter is een gepensioneerde brugwachter en heeft maar één wens: een cruise maken. Als de vrienden elkaar na veertig jaar op het kerkhof ontmoeten waar Anne, de overleden vrouw van Pieter, begraven ligt, verloopt de hernieuwde kennismaking niet zonder slag of stoot. Oude verwijten en vetes moeten worden opgelost en nieuwe problemen kondigen zich aan, als ze, net als vroeger, verliefd worden op dezelfde vrouw.

Titel: De vriendschap
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still