Jeugdfilm over een twaalfjarige jongen die door de overvallers van zijn oma wordt gedwongen damestasjes te stelen. Hij besluit voor eens en voor altijd met zijn belagers af te rekenen.
Spannende jeugdfilm naar het gelijknamige boek van Mieke van Hooft. De film vertelt het verhaal van een twaalfjarige jongen die door de overvallers van zijn oma, twee tieners, wordt gedwongen om damestasjes te stelen. Uit angst dat ze zijn oma iets aandoen durft hij thuis niets over de gebeurtenissen te vertellen en komt hij gaandeweg in een isolement terecht. Ondertussen gaan de meedogenloze overvallers gewoon door met hun getreiter en chantage. Als de getergde jongen, murw door de affaire, vijfhonderd gulden steelt van een weerloze blinde vrouw, beseft hij dat hij veel te ver is gegaan. Hij besluit het heft in eigen hand te nemen en voor eens en voor altijd met zijn belagers af te rekenen.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Set geluid
Montage
Productiebedrijf
Shooting Star Filmcompany
Distributie
Shooting Star Film Distribution

Titel: De tasjesdief
Jaar: 1995
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Hans Heijnen
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still