In het conser­vatieve Zeeland in de jaren vijftig staat een ongetrouwde moeder er alleen voor. Als ze haar baby in de water­snoodramp uit het oog verliest, schiet een jonge lucht­macht­sergeant haar te hulp.
Julia, een acht­tien­jarige Zeeuwse boeren­dochter, raakt zwanger van haar vriendje Koos, een visser­sjongen die zo van dit nieuws schrikt dat hij met de noorderzon vertrekt. Julia staat er hele­maal alleen voor in een vijandig dorp. De zwanger­schap en de bevalling worden eerst vero­ordeeld en later genegeerd door haar familie en dorpsgenoten. In de nacht van 31 januari 1953 breken de dijken in Zeeland tijdens een verschrikke­lijke febru­ar­is­torm. De boerderij waar Julia woont, wordt verz­wolgen door een zond­vloed. Ze komt met haar zoon in het water terecht en wordt — tegen haar wil — gered door de jonge lucht­macht­sergeant Aldo. De baby blijft achter in het water. Julia is ontroost­baar en Aldo besluit om haar te helpen haar zoon te vinden. Het is het begin van een lange zoek­tocht die hen uitein­delijk weer terug zal brengen naar Zeeland en een verdronken, surre­al­is­tisch land­schap. De kans dat hier een baby over­leven kan, is micro­scopisch klein. Toch krijgt Julia aanwi­jzingen dat haar zoon nog leeft.

Titel: De Storm
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2009

Gouden Kalf nominaties

Beste Vrouwelijke Bijrol (2009)
Lottie Hellingman
Beste Production Design (2009)
Hubert Pouille

Andere prijzen

Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm) (2009)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte