Ga naar inhoud
Psychologisch drama over de liefde tussen een Groningse boer en de Poolse Anna, een vrouw die door twee mannen naar Nederland is gelokt om in de prostitutie te werken.
Psychologisch drama over een Groningse boer en de Poolse Anna, een vrouw die door twee mannen naar Nederland is gelokt om in de prostitutie te werken. De doodsbange vrouw weet te ontsnappen en wordt per toeval door de Groningse boer op zijn land ontdekt. Hij neemt haar in huis. Langzaamaan groeien de twee naar elkaar toe en ontstaat er een liefdesrelatie. De Poolse bruid maakte deel uit van het Route 2000 project, vier films waarin de naderende eeuwwisseling centraal stond. De film werd veelvuldig bekroond in binnen- en buitenland, onder andere met Gouden Kalveren voor Beste Regie en Beste Actrice (Monic Hendrickx).

Titel: De Poolse bruid
Jaar: 1998
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Plattelandsprogramma
Editie: NFF 2000

Gouden Kalf winnaar

Beste Regie (1998)
Karim Traïdia
Beste Actrice (1998)
Monic Hendrickx

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur (1998)
Jaap Spijkers

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still