Speelfilm over nijd en intrige op het kantoor van een recen­telijk gefuseerde bank. Met het inzetten van een op wraak beluste ex-klant, probeert de bankman­ager er twee lastige bankem­ployees (waaronder Jack Wouterse) uit te werken.
De pijn­bank gaat over nijd en intrige op het kantoor van een recen­telijk gefuseerde bank. De nieuwe bankman­ager probeert twee lastige bankem­ployees eruit te werken door ze op een slinkse manier tegen elkaar uit te spelen. Op zoek naar zwakke plekken worden verworven priv­i­leges ingetrokken en wordt de ene employé ingezet om de ander op fraude te betrappen. De druk wordt steeds verder opgevoerd. Dan wordt een ex-klant (Paul de Leeuw) ingezet, een op wraak beluste man die een fail­lise­ment uit het verre verleden nog steeds niet heeft verw­erkt. Het scenario van De pijn­bank werd geschreven door cabaretier en toneelschri­jver Justus van Oel. 

Credits

Producent
Production Design
Set geluid
Montage
Productiebedrijf
Shooting Star Filmcompany
Distributie
Shooting Star Film Distribution

Titel: De pijnbank
Jaar: 1998
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01