Ga naar inhoud
Telefilm. Met een primeur in haar achterhoofd neemt Stella een archiefbaantje bij de weduwe van een oud NSB-er aan. Als de mysterieuze Andreas langskomt raakt ze verwikkeld in een duister complot.
Schrijver Kees van Beijnum (Oesters van Nam Kee) bewerkte zijn veelgeprezen roman De ordening tot een Telefilm. Hoofdpersoon is de naar nihilisme neigende Stella. Als afgestudeerd studente journalistiek neemt ze een archiefbaantje bij de nog steeds extreem-rechtse weduwe van de oud NSB'er Ewald de Heus Verolmen, die haar memoires op schrift wil stellen. Met een journalistieke primeur in haar achterhoofd neemt Stella de baan aan. Heel precies ordent ze het archief van de gehate dame en haar overleden echtgenoot, zonder te oordelen over goed en kwaad. Halverwege de zomer komt de mysterieuze Andreas op bezoek bij de weduwe. Hij zegt de kleinzoon te zijn van haar vroegere minnaar, die tijdens de oorlog joodse kunstcollecties confisqueerde. Stella valt voor Andreas. Ongewild raakt ze verwikkeld in een duister complot, dat zijn ontknoping in Zwitserland heeft.

Titel: De ordening
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2003

Gouden Kalf nominaties

Beste TV drama lang (2003)
Pieter Kuijpers

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.