Tele­film. Met een primeur in haar achter­hoofd neemt Stella een archief­baantje bij de weduwe van een oud NSB-er aan. Als de mysterieuze Andreas langskomt raakt ze verwikkeld in een duister complot.
Schri­jver Kees van Beijnum (Oesters van Nam Kee) bewerkte zijn veel­geprezen roman De ordening tot een Tele­film. Hoofd­per­soon is de naar nihilisme neigende Stella. Als afges­tudeerd studente jour­nal­istiek neemt ze een archief­baantje bij de nog steeds extreem-rechtse weduwe van de oud NSB’er Ewald de Heus Verolmen, die haar memoires op schrift wil stellen. Met een jour­nal­istieke primeur in haar achter­hoofd neemt Stella de baan aan. Heel precies ordent ze het archief van de gehate dame en haar overleden echtgenoot, zonder te oordelen over goed en kwaad. Halver­wege de zomer komt de mysterieuze Andreas op bezoek bij de weduwe. Hij zegt de klein­zoon te zijn van haar vroegere minnaar, die tijdens de oorlog joodse kunst­col­lec­ties confisqueerde. Stella valt voor Andreas. Ongewild raakt ze verwikkeld in een duister complot, dat zijn ontknoping in Zwit­ser­land heeft.

Titel: De ordening
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2003

Gouden Kalf nominaties

Beste TV drama lang (2003)
Pieter Kuijpers

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte